onsdag 6. april 2016

20. økta: Grønsakslasange og Hot Cross Buns


Lasange


Du treng:
Grønnsaksaus:
½ sellerirot
4 gulrøtter
2  lauk
2 fedd kvitlauk
4 ss olje
1 boks hermetiske tomatar
½  ts basilikum
½ ts salt
½ ts pepper
Ostesaus:
6 dL lettmjølk
Jamning av 2 dL lettmjølk og 4 ss maisenna
1 ts salt
Eit lite dryss med pepper
½  ts malt muskat nøtt
3  dL reven ost
12 forkokte lasangeplater 

Slik gjer du:
  1. Lag ostesausen.
  2. Lag grønsakssausen.
  3. Skru omnen på 200 grader.
  4. Hell 1/2 av ostesausen i ein eldfastform.
  5. Legg tett i tett med lasangeplater i forma.
  6. Fordel 1/2 av grønsakssausen over lasangeplatene.
  7. Legg tett i tett med lasangeplater i forma.
  8. Hell over resten av ostesausen.
  9. Legg tett i tett med lasangeplater i forma.
  10. Fordel resten av grønssakssausen over lasangplatene.
  11. Strø over resten av osten.
  12. Steik i ca 30 minutt.


Ostesaus

  1. Lag ostesausen: kok opp 6 dL mjølk i ei anna gryte. Pass godt på når du kokar mjølk, det går plutseleg fort.
  2. Lag jamning av maisenna og mjølk. (Rist saman 2 dL mjølk og 4 ss maisenna i eit syltetøyglass).
  3. Hell jamninga i den kokande mjølka medan du rører. La det koke i ca 5 min. Smak til med salt og pepar og ca halvparten av osten.




Grønsakssaus
  1. Finhakk lauk og kvitlauk 
  2. Skrell gulrot og sellerirot, riv desse på grovsida av råkostjernet.
  3. Varm oljen i ei høg steikepanne eller ei gryte. Ha i sellerirot, gulrot, lauk og kvitlauk og surr til lauken er mjuk og blank. Rør varsamt av og til.
  4. Ha i tomatar, krydder og la sausen småkoke i 10 minutt. Smak til med salt, pepper og urter.

Hot cross buns - Engelske påskebollar

6 dl mjølk
2  pk våtgjær
75 g smør i rom temperatur
5 stk egg
225 g sukker
1200 g kveitemjøl
3 ts engelsk krydder (ev 1 ts nellik, 1 ts allehande, 1 ts kanel og ei ts nellik)
1 ts salt
350 g rosiner (eller anna turka frukt)

2 stk egg blanda med litt vatn

Framgangsmåte

  1. Varm opp mjølka til 40 °C, og ha den saman med gjær, smør, egg, sukker, mjøl, krydder, salt og rosiner i en kjøkkenmaskin. Du må bruke K-spaden på Kenwooden. Køyr saman til alt er blanda.
  2. Strø litt mjøl på benken. Ha deigen på benken og elt deigen til den er elastisk. Om deigen er klissete, kan meir mjøl knas i. Ha deigen tilbake i bollen og dekk med ein tallerken.
  3. Hev deigen til etter andakta. (ca 30 min)
  4. Skru omnen på 175 grader.
  5. Ha deigen på mjølet bakebord og press ut lufta. Del deiga i 5 like bitar. Form kvar del av deigen til ei lang pølse som du deler i 12 emne. Form deigemna til små runde bollar som du har på steikebrett som er dekket til med bakepapir.
  6. Dekk bollane med plastfolie og la dei heve i opp til 30 minutt til, dei må etterheve i 15 minutt.
  7. Pensle bollane med blandinga av egg og vatn,  og skjær eit kryss over bollane. Steik bollane midt i omnen ved 175 °C i ca. 17 min.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar