torsdag 29. oktober 2015

Gulrotsuppe og scones med 6. klasse

Nam! Gulrotsuppe og scones!
Denne økta var det berre 6. klasse som hadde mat og helse. Derfor inviterte vi 5. klassingane på gulrotsuppe og scones. Vi fokuserte på å lage eit hyggeleg måltid, og på å vere gode vertar. Vi fant oppskriftene vi trengde i Kokebok for alle. Scones hadde vi laga før, så her er berre ei oppskrift. Vi måtte doble oppskrifta for å få nok til alle. Korleis doblar du ei oppskrift, eigentleg?




Oppskrifta på desse har vi hatt her før


Vi pyntar med serviettar til gjestene kjem.



Serviettblome

Mål i Læreplanen:


  • vurdere kva god måltidsskikk inneber
  • bruke rekning for å auke eller redusere mengda i oppskrifter, prøve dei ut og vurdere resultatet
  • følgje oppskrifter
Gulrot


Gulrotsuppe

Du treng:

1 liten lauk
2 fedd kvitlauk
1 ms olje
ca 300 g gulrot
ca 1 cm frisk ingefærrot
5 dl vatn (ca)
1 grønsaksbuljongterning
0,5 dl kokosmjølk eller kremfløyte
gulrot og ingefær i bitar

bittelitt pepar (1/2 krm)

Du gjer: 

Hakk lauk og kvitlauk i små bitar. 
Skrell gulrota, og del den i små terningar.
Hakk ingefærrota. Pass på å ikkje ta deg i augene med ingefær på fingrane.
Surr lauk og kvitlauk i oljen, til den blir mjuk.. Ha i gulrot og ingefærrot og surr litt til.
Ha i vatn og buljongtærning. La suppa koke til alle gulrotbitane er møre.
Køyr suppa i foodprofessor, eller bruk stavmiksar på den. Den skal bli heilt glatt.
Tilsett kokosmjølk/kremfløyte og pepar og la suppa putre til den er klar.
Til glatt suppe i matmølla.
Dette smakte jammen bra!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar