Kyllingwok |
Kva lagar vi?
- Kyllingwok til middag
- Eplegraut til dessert
- Plommemuffins til kantina
- Grove rundstykker til å ta med heim
PS: Dei som ikkje lagar grove rundstykker denne veka, får gjere det veka etter haustferien :)
Kyllingwok
Du treng:
3
kyllingfiletar
- 2 ts ingefærkrydder
- 2 ss soyasaus(ev glutenfri?)
- Ein desj olje
2 store
gulrøtter
½
søtpotet
½ boks
minimais
1 paprika
1 liten
purre
½ kinakål
ris, ca 1/2 dl ukokt ris pr person til lunsj
ris, ca 1/2 dl ukokt ris pr person til lunsj
Slik gjer du:
La kyllingen ligge i marinaden. |
2. Skrell gulrot og søtpotet og del desse
i julienne bitar
"Julienne" er jamne små bitar som er lette å ete med pinnar |
Vi brukte hovudkål i staden for kinakål. |
Minimais i strimlar blir slik :) |
Pass på å steike kyllingen godt i woka! |
Wok kyllingen! |
6. Wok resten av grønsakene raskt.
8. Server med ris til.
Eplegraut
Smakar best med pinnar, ikkje sant? |
Japansk bordvers
Dette blir med veldig dårleg transkribsjon, for eg har berre høyrdt dette verset sunge. Men det japanske bordverset vårt er omlag slik:
Kansha, kansha shoujo. Kansha, kansha shoujo. Kansha, Kansha shoujo kokoro ni.
Det betyr omlag: Takk, takk Herre, Takk frå mitt hjerte.
Eplegraut
250 ml vatn
ca 1 dl sukker
Jamning av 1, 5 ss potetmjøl rørt ut i 50 ml kaldt vatn
Jamning av 1, 5 ss potetmjøl rørt ut i 50 ml kaldt vatn
Slik gjer du:
Del epla i store bitar. |
- Kok opp vatnet med halvparten av sukkeret.
- Kok epla møre i sukkerlaken. Smak til med meir sukker om naudsynt.
- Lag potetmjølsjamning av potetmjøl og kaldt vatn.
- Ta gryta av plata. Ha i potetmjølsjamninga med ein tynn stråle medan du rører godt, slik at det ikkje klumpar seg.
- Set kjelen tilbake på plata og la grauten få eit oppkok.
- Hell over i ei glasskål og set kaldt.
- Serverast kald med litt sukker på. Dette er godt med litt fløyte på også.
Nam! |
Plommemuffins
100 g
smør/margarin
4 egg
2 ts
vanilje sukker
5 dl
kveitemjøl
2 ts
bakepulver
2 dl
sukker
Slik gjer du:
- Del plommene i 2, og fjern steinen.
- Set steikeomnen på 175°C.
- Smelt smør.
- Bland egg, vaniljesukker, mjøl, vakepulver, sukker og smør saman.
- Fordel røra i 30 muffinsformer
- Dytt ½ plomme ned i kvar muffinsform.
- Steik muffinsen midt i
omnen i ca 30 minutt.
Klare til kantina :)
Fjern steinen |
Egga |
Rør saman |
Dytt 1/2 plomme ned i kvar muffinsform. |
Inn i steikeomnen |
Nam! |
Grove rundstykker
1/2 pakke gjær
2 dl lunka vatn
1/2 ts salt
1/2 dl havregryn
2, 5 dl sammalt kveite
ca 2 dl kveitemjøl
2 dl lunka vatn
1/2 ts salt
1/2 dl havregryn
2, 5 dl sammalt kveite
ca 2 dl kveitemjøl
Slik gjer du:
- Smuldre gjæra i ein bakebolle. Rør den ut i litt av det lunkne vatnet. Hell i resten av vatnet, salt og olje og rør godt.
Ha i vatn, olje, salt og havregryn.
Dette er for laust.
- Rør inn havregryn og alt det sammalte mjølet.
- Ha i kveitemjøl, litt og litt. og kna til deiga vert jamn og smidig, slik at dne slepp reidskap og bolle. Set til heving. Deiga bør få heve så lenge som råd. Helst ein time, men her på skulekjøkkenet, er vi heldige om vi rekk ein halv time. Deiga må få heve ein lun og god stad. Dekk med eit fat, og set den nær ein omn, eller til heving i vasken.
Ferdig heva deig :)
Trill til ei jamn pølse.
- Elt den ferdigheva deigen på benken, og kna til ei jamn pølse som du deler i 8 like store bitar.
Trill 8 glatte rundstykker
- Trill glatte rundstykker av bitane. Rundstykka bør ikkje ha sprekker. Legg dei til etterheving på bakeplata. Rundstykka bør etterheve i ca 30 minutt, eller til dobbel storleik på plata. Vi prøver, men må ha dei ferdige til timen er slutt. Omnen bør settast på 240 grader no.
- Steik rundstykka midt i omnen i omlag 12 minutt. Avkjøl på rist. Ikkje putt varme rundstykker i lukka plastpose!
Ha i vatn, olje, salt og havregryn. |
Dette er for laust. |
Ferdig heva deig :) |
Trill til ei jamn pølse. |
Trill 8 glatte rundstykker |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar