tirsdag 19. januar 2016

14. økt: Salatar på etterjulsvinteren






Vi hadde 3 ulike salatar å velje mellom, couscus, quinoa og pasta.














Pastasalat

400 g pasta(gjerne med vingar)
1 boks tunfisk i olje
100 g fetaost
1 paprika(gul)
½  purre
½ squash
2 gulrøtter som du lagar blomar av

1.      Kok pastaen slik det står på pakken. Sil av vatnet når den er al dente. Kjøl den ned
2.      Skjer purreløk i tynne bitar
3.      Paprika i stimlar
4.      Lag blomar av gulrøtter
Vi laga blomar av gulrota, det blir søt :)
5.      Lag terningar av spuashen
6.      åpne fetaost og tunfisk
7.      Bland alt fint saman
Nam!

 

Couscoussalat

150 g couscous  
2 vårløk
7 cherrytomatar
½   squash
saft av ¼ sitron blanda med litt olivenolje
½  grilla kylling i småbitar

1.      Kok couscousen slik det står på pakken. Sil av vatnet når den er al dente. Kjøk den ned
Vi erstatta couscousen med quinoa i ein av salatane.
2.      Skjer vårløk og cherry i bittesmå bitar
3.      Lag fine bitar av squashen
4.      Riv kyllingen i bitar
5.      Skvis sitron og bland den med olivenolje
Hell sitronsafta over salaten
6.     Bland alt fint saman
Nam!

 

Pizzasnurrer

Gjærdeiga
5 dl lunkent vann
25 gram fersk gjær
1 ts grovt havsalt
1/2 ts sukker
4 ss olivenolje
700-750 gram kveitemjøl, noko grovt, noko fint

Bland alt, og elt i ca 10 minutt. La deigen heve til dobbel størrelse. Kjevl ut, og fyll med det du vil av:



Fyll og garnityr:
1 lauk i bitar, 1 gulrot i bitar, 3ss tomatpure, 1 ss oregano, Salt. 4 dl ost, 100 g skinke

Dobbel til to deiger. Fres lauken på sterk varme, ha i gulrot, tomatpure, salt, hakka skinkebitar og oregano.

Kjevl ut, deiga, bre over fyllet, strø med ost og rull saman. Spar litt av osten til garnityr.

Etterhev så lenge som råd og steik i forvarma omn på 225 grader og steik i ca 10 minutt.

Jødekagårr

¼ l surmjølk
¼ l sukker
300 g kveitemjøl
60 g smelta margarin
1 ts hjortetakk

Framgangsmåte:
1.      Rør sukker ut i surmjølka
2.      smelt margarin og avkjøl det litt
3.      mål opp kveitemjøl, og bland hjortetakk i mjølet.
4.      bland mjøl og sukker
5.      hell margarin i med smal stråle, og rør jamt.
6.      sett omnen på 180 grader
7.      lad deiga kvile til etter andakta
8.      Lag kaker på brett med to matskeier, ikkje sett kakene for tett dei glir ut.
9.      steik kakene i ca 10 minutt til dei er gylne.
10.  Legg kakene på rist
11.  Nyt, og rydd godt opp!

Det er gøy å sjå korleis pitabrøda veks.




Vi serverte pitabrød til salatane

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar