Pastasalat
400 g pasta(gjerne med vingar)
1 boks tunfisk i olje
100 g fetaost
1 paprika(gul)
½ purre
½ squash
2 gulrøtter som du lagar blomar av
1. Kok
pastaen slik det står på pakken. Sil av vatnet når den er al dente. Kjøl den
ned
2. Skjer
purreløk i tynne bitar
3. Paprika
i stimlar
4. Lag
blomar av gulrøtter
|
Vi laga blomar av gulrota, det blir søt :) |
5. Lag
terningar av spuashen
6. åpne
fetaost og tunfisk
7. Bland
alt fint saman
|
Nam! |
|
Couscoussalat
150 g couscous
2 vårløk
7 cherrytomatar
½ squash
saft av ¼ sitron blanda med litt olivenolje
½ grilla kylling
i småbitar
1. Kok
couscousen slik det står på pakken. Sil av vatnet når den er al dente. Kjøk
den ned
|
Vi erstatta couscousen med quinoa i ein av salatane. |
2. Skjer
vårløk og cherry i bittesmå bitar
3. Lag
fine bitar av squashen
4. Riv
kyllingen i bitar
5. Skvis
sitron og bland den med olivenolje
|
Hell sitronsafta over salaten |
6. Bland
alt fint saman
|
Nam! |
|
Pizzasnurrer
Gjærdeiga
5 dl lunkent vann
25 gram fersk gjær
1 ts grovt havsalt
1/2 ts sukker
4 ss olivenolje
700-750 gram kveitemjøl, noko grovt, noko fint
Bland alt, og elt i ca 10 minutt. La deigen heve til dobbel
størrelse. Kjevl ut, og fyll med det du vil av:
Fyll og garnityr:
1 lauk i bitar, 1 gulrot i bitar, 3ss tomatpure, 1 ss
oregano, Salt. 4 dl ost, 100 g skinke
Dobbel til to deiger. Fres lauken på sterk varme, ha i
gulrot, tomatpure, salt, hakka skinkebitar og oregano.
Kjevl ut, deiga, bre over fyllet,
strø med ost og rull saman. Spar litt av osten til garnityr.
Etterhev så lenge som råd og steik
i forvarma omn på 225 grader og steik i ca 10 minutt.
|
Jødekagårr
¼ l surmjølk
¼ l sukker
300 g kveitemjøl
60 g smelta margarin
1 ts hjortetakk
Framgangsmåte:
1.
Rør sukker ut i surmjølka
2.
smelt margarin og avkjøl det
litt
3.
mål opp kveitemjøl, og bland
hjortetakk i mjølet.
4.
bland mjøl og sukker
5.
hell margarin i med smal
stråle, og rør jamt.
6.
sett omnen på 180 grader
7.
lad deiga kvile til etter
andakta
8.
Lag kaker på brett med to matskeier,
ikkje sett kakene for tett dei glir ut.
9.
steik kakene i ca 10 minutt
til dei er gylne.
10. Legg kakene på rist
11. Nyt, og rydd godt opp!
|
Det er gøy å sjå korleis pitabrøda veks. |
|
Vi serverte pitabrød til salatane
|
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar