torsdag 12. mai 2016

22. økta: Den store pannekakedagen

Grove pannekaker:

2 dL sammalen kveite, fin
2 dL kveitemjøl
1 ts salt
6 dL mjølk
4 egg
margarin til steiking

  1. Bland mjøl og salt.
  2. Tilsett halvparten av mjølka, og rør til det er klumpfritt.
  3. Tilsett resten av mjølka og egga, litt etter litt. Rør undervegs.
  4. La røra svelle i 15 minutt. Å svelle betyr å la mjølka trekkje inn i mjølet.
  5. Steik pannekakene. Hald dei varme etter at dei er steikte.


Fyll til pannekakene:

1 finhakka lauk
1 fedd finhakka kvitlauk
125 g fersk sjampinjong i tynne skiver
olje til steiking
200 g kyllingkjøttdeig 
1,5 ts mjøl til jamning
1 dL vatn
1 knust terning hønsebuljong
1-2 ms tomatpure
litt riven kvitost.

  1. Reins og del opp kvitlauk og lauk, og sopp.
  2. Surr det i steikepanna til det startar å bli gyllent.
  3. Tilsett kjøttdeig og del han godt i panna. Steik til fargen går frå rosa til kvit/grå.
  4. Dryss over mjøl, slå på vatn og dryss over buljongterningen.
  5. La det småkoke i ca 5 minutt.
  6. Smak til med tomatpure.
  7. Fyll kvar pannekake med 2-3 ms av fyllet, og rull dei saman.
  8. Legg dei side ved side i ei eldest form.
  9. Drys over riven ost, og gratiner dei i omnen til osten blir gyllen.








Dessertpannekaker:

6 dL kveitemjøl
1/2 ts salt
9 dL lettmjølk
6 egg
margarin til steiking

  1. Ha mjøl og salt i ein bolle, spe inn mjølka litt og litt. (Spe =  ha i litt og litt og rør godt mellom, slik at det ikke blir klumpar, du kan godt ta inn 3 dL om gongen).
  2. Visp til røra er glatt, og rør så inn egga.
  3. La røra svelle i omlag 15 minutt.
  4. Steik pannekakene på middels varme. vent med å snu dei til dei er stivna oppå.
  5. Server med vaniljeis og heimelaga blåbærsyltetøy.



Sjokolademuffins

Leit fram:
100 g smør
2 egg
2,5 dl sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
2 dl kveitemjøl
1/2 ts bakepulver

Gjer slik:
1.         Start med å skru på steikeomnen og sett den til 200 grader.
2.         Smelt smøret i ein liten kjele og la det avkjølast litt.
3.         Bland egga og sukkeret og rør til eggedosis.
4.         Bland dei tørre ingrediensane (vaniljesukker, kakao, bakepulver, kveitemjøl i litermålet)
5.         Rør det smelta smøret inn i eggedosisen.
6.         vend det tørre ned i egg, smør og sukker.
7.         Fyll muffins formene ca halvfulle.
8.         Sjokolade muffinsen skal stå i 10 minutt nedste hylle på 200 grader.
9.         Klipp hjerte i bakepapir, og strø på melishjerte

NB: spør når du treng det, etter å ha lese oppskrifta J


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar