Grove pannekaker:
2 dL sammalen kveite, fin
2 dL kveitemjøl
1 ts salt
6 dL mjølk
4 egg
margarin til steiking
- Bland mjøl og salt.
- Tilsett halvparten av mjølka, og rør til det er klumpfritt.
- Tilsett resten av mjølka og egga, litt etter litt. Rør undervegs.
- La røra svelle i 15 minutt. Å svelle betyr å la mjølka trekkje inn i mjølet.
- Steik pannekakene. Hald dei varme etter at dei er steikte.
Fyll til pannekakene:
1 finhakka lauk
1 fedd finhakka kvitlauk
125 g fersk sjampinjong i tynne skiver
olje til steiking
200 g kyllingkjøttdeig
1,5 ts mjøl til jamning
1 dL vatn
1 knust terning hønsebuljong
1-2 ms tomatpure
litt riven kvitost.
- Reins og del opp kvitlauk og lauk, og sopp.
- Surr det i steikepanna til det startar å bli gyllent.
- Tilsett kjøttdeig og del han godt i panna. Steik til fargen går frå rosa til kvit/grå.
- Dryss over mjøl, slå på vatn og dryss over buljongterningen.
- La det småkoke i ca 5 minutt.
- Smak til med tomatpure.
- Fyll kvar pannekake med 2-3 ms av fyllet, og rull dei saman.
- Legg dei side ved side i ei eldest form.
- Drys over riven ost, og gratiner dei i omnen til osten blir gyllen.
Dessertpannekaker:
6 dL kveitemjøl
1/2 ts salt
9 dL lettmjølk
6 egg
margarin til steiking
- Ha mjøl og salt i ein bolle, spe inn mjølka litt og litt. (Spe = ha i litt og litt og rør godt mellom, slik at det ikke blir klumpar, du kan godt ta inn 3 dL om gongen).
- Visp til røra er glatt, og rør så inn egga.
- La røra svelle i omlag 15 minutt.
- Steik pannekakene på middels varme. vent med å snu dei til dei er stivna oppå.
- Server med vaniljeis og heimelaga blåbærsyltetøy.
Sjokolademuffins
Leit fram:
100 g smør
2 egg
2,5 dl sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
2 dl kveitemjøl
1/2 ts bakepulver
2 egg
2,5 dl sukker
1 1/2 ts vaniljesukker
4 ss kakao
2 dl kveitemjøl
1/2 ts bakepulver
Gjer slik:
1.
Start
med å skru på steikeomnen og sett den til 200 grader.
2.
Smelt
smøret i ein liten kjele og la det avkjølast litt.
3.
Bland
egga og sukkeret og rør til eggedosis.
4.
Bland
dei tørre ingrediensane (vaniljesukker, kakao, bakepulver, kveitemjøl i
litermålet)
5.
Rør
det smelta smøret inn i eggedosisen.
6.
vend
det tørre ned i egg, smør og sukker.
7.
Fyll
muffins formene ca halvfulle.
8.
Sjokolade
muffinsen skal stå i 10 minutt nedste hylle på 200 grader.
9.
Klipp
hjerte i bakepapir, og strø på melishjerte
NB:
spør når du treng det, etter å ha lese oppskrifta J
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar