Mangokylling. |
Mangokylling
2 kyllingfilear
1,5 dl vatn
3 dl creme fraiche
1,5 ss soyasaus
2-3 ss mango chutney
1,5 ts samal oelek
1 purre
1 paprika
1 mango
1 terning hønsebuljong
Del kyllingfileane i små bitar, steik desse. Hell i vatn, creme fraiche, soyasaus, mango chutney, samal oelek og hønsebuljong, og la dette koke ei stund.
Vask og del purren i ringar og paprikaen i bitar. Ha denne opp i gryta, og la det småkoke litt.
Del mangoen i terningar, og ha denne i til slutt, ca 5 min før middag.
Mangosteinen gir oss ei utfordring |
Den er flat og midt inni. |
Oppkutta grønsaker |
Kylling med saus. |
Ferdig, sever med ris. |
God tid - skal vi ha desert?
Ei av gruppene fekk god tid, og spurde om ikkje dei kunne lage desert. Det kunne dei. Dermed blei det muffins og fruksalat. Vi hadde til og med litt blåbær att i frysaren etter blåbærturen i haust.
Daim-iskake
Marengs(dag 1):
3 eggekviter
3 dl sukker
½ ts bakepulver
Pisk ingrediensane stive. Teikn opp to sirklar på smurt bakepapir. Del røra i 2 og bre den utover i dei to sirklane. Steik på 100 grader i 3 timar. Byt plass på bretta etter 1,5 timar.
Marengsbotn til steiking/tørking |
Krem(dag 2):
6 dl krem
150 g sukker
3 eggeplommer
2 daimplater(1 daim-dobbel)
Pisk kremen med litt sukker. Hakk sjokoladen.(hald gjerne av litt av sjokoladen til pynt) Rør alt godt saman.
Legg lagvis marengs, krem, marengs krem og litt hakka sjokolade på toppen. Lag mønster i toppen av kremen med ts før du har på sjokoladen. Frys kaka.
Dag 3
La den stå minst 12 timar i frysaren. Tin den litt før servering.
Vidunderlig gode sjokoladekjeks
1
|
2
|
3
|
4
|
Porsjonar
|
100 g
|
200 g
|
300 g
|
400 g
|
Margarin
|
150 g
|
300 g
|
450 g
|
600 g
|
Sukker
|
1
|
2
|
4
|
4
|
Egg
|
150 g
|
300 g
|
450 g
|
600 g
|
Kveitemjøl
|
½ ts
|
1 ts
|
1 ½ ts
|
2 ts
|
Bakepulver
|
½ plate
|
1 plate
|
1 ½ plate
|
2 plater
|
Hakka sjokolade
|
1.
Sett bakeomen
på 200 grader
2.
Mål opp sukker
og margarin.
3.
Rør sukker og
margarin godt saman med ei tresleiv i ein
bolle.
4.
Rør inn egget
5.
Hakk
sjokoladen
6.
Mål opp
kveitemjøl
7.
Bland
sjokoladen og bakepulveret i mjølet
8.
Ha
mjølblandinga i smørblandinga og rør godt
9.
Sett med to
teskeier på plate
10. Steik i ca 11 minutt
Pirogar
DEIG:
1 pk gjær
6 dL vatn, lunka
2 ms olje
1 ts salt
4 dL sammalt kveite, grov
ca 1L kveitemjøl
Egg til pensling
FYLL
2 dL kokt ris
2 små lauk, hakka
125 g sjampingjong, hakka
2 fedd kvitlauk, finhakka
1/2 pk kyllingkjøttdeig
1 lita boks hermetisk tomatpure
1/2 ts salt
1 krm pepar
olje til steiking
FRAMGANGSMÅTE
DEIG
1. Smuldre gjæren og rør den ut i lunka mjølk i ein bakebolle.
2. Ha i oljen, salt og samalt mjøl.
3. Tilset kveitemjøl, litt etter litt, og elt til deigen er glatt og jamn, slik at han slepper bolle og reidskap.
4. Dekk deigbollen med ein tallerken, og la den heve til dobbelt storleik, eller til Hildegunn seier "bak ut, for vi har ikkje meir tid".
FYLLET
1. Kok risen, dersom vi ikkje har risrestar.
2. Skyll, reins og del opp grønsakene.
3. Varm litt olje i steikepanna.
4. Surr kvitlauk, lauk og sopp til lauken er mjuk og blank.
5. Ha i kjøttdeigen og gni han ut til ei finkorna masse.
UTBAKING
1. Del deigen i 24 like bitar. (Rull ut til pølse og del)
2. Trill bollar, og klapp dei flate. Kjevle til diameteren er omlag 15 cm.
3. Legg fyll midt på den runde leiven, brett over og trykk kantane godt saman.
4. Legg pirogane på bakepapir med god avstand. La dei heve til deiga er lett og luftig.
6. Steik på 225 grader Celsius i omlag 15 minutt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar