Laksewok
300 g laks
ca 1 dL maismjøl
2 ms olje
salt og pepar
1 raudlauk
2 gulrøter
3 vårlaukar
Ein stor bunt "ugras" = Blanding av hanekam, surgras, marikåpe og nyspira løvetannblad
Hanekam, marikåpe og suregras. |
2 dL kokosmjølk
1/2 fiskebuljongterning
2 ms soyasaus
1 fedd kvitlauk
2 ts ingefærkrydder
Slik gjer du:
- Plukk "ugraset". Vask det i kaldt vatn og gje det eit raskt oppkok. Skyll det i kaldt vatn at etter forvellinga. Kutt det i små bitar.
- Reins, vask og del opp vårlauk, raudlauk og gulrot. Bitane bør vere tynne skiver, som blir fort ferdig steikte.
- Knus kvitlauken og finhakk den.
- Lag terningar av laksen, og vend dei i maismjøl. Dei skal vere kvite på alle sidene.
- Varm oljen i ei steikepanne. Steik fisketerningane til dei blir gyldne. Strø over salt og pepar. Legg dei til sides.
- Wok lauk, gulrøter og vårlauk eit par minutt.
- Hell over kokosmjølk, knust fiskebuljongterning, soyasaus, kvitlauk og ingefær. Kok opp.
- Ha i ugraset. og kok opp.
- Legg i fisketerningane og la dei bli gjennomvarme.
Forvelling av "ugraset" |
Ostehorn til kantina
7 dl melk
4 ss smør
50 g gjær
2 ss sukker
1 ts salt
750 g fint mjøl
250 g sammalt grovt mjøl
Ost
Skinke
Egg til pensling
Bland alt det tørre. Smelt smøret og bland det med litt av melka for å
kjøle det litt ned. Elt deiga og hev i ca en time.
Del deigen i fire, og kjevle kvar del til en stor, rund leiv. Del kvar av dei i 8 deler, som du deler ein pizza. Legg på ost og skinke, og rull saman
til små horn.
Steik på midterste rille ved 225 grader, til pent gylne.
Rullekake
Rullekake
3 egg
1 dL sukker
1,5 dL kveitemjøl
1/4 ts bakepulver
Omlag 3 store skeier syltetøy til fyll.
1 dL sukker
1,5 dL kveitemjøl
1/4 ts bakepulver
Omlag 3 store skeier syltetøy til fyll.
- Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Vi piskar for hand, og desse kakene er piska til eggedosisen er stiv nok til at ein O viser når du teiknar med den. Teknikk har mykje å seie, og val av utstyr. Vi har funne ut at store metallvispar er meir effektive enn små plastvispar, og at eggedosisen blir raskast stiv i glass eller metallbolle, og seinare i plastbolle.
- Sikt inn kveitemjlø og bakepulver. vend det varsamt inn med slikkepotten. Vi har fanga lufta, ikkje slepp den ut at med å røre hardt, for då blir kaka tung og tett.
- Slå røra over på bakepapir i ei langpanne. stryk røra jamt utover, og pass på at hjørna ikkje blir for tynne. Denne røra fyller ikkje heile langpanna, men vi lagar eit rektangel. Det er viktig å få langpanna ganske raskt inn i omnen, så den ikkje fell saman medan den ventar på steiking.
- Steik kaka med ein gong, den skal stå i omlag 5 minutt på 250 grader. når ho er lysbrun på toppen er ho klar.
- Medan kaka steiker finn du fram: Syltetøy, skei, eit nytt bakepapir ark og eit nytt steikebrett.
- Ta kaka ut av omnen. legg bakepapir over kaka. legg det nye steikebrettet opp på kaka, men baksida ned. Snu begge steikebretta, ta vekk det øvste/varme steikebrettet.
- Fjern forsiktig bakepamiret. Start i eit hjørne. Dra varsamt, kanskje du må gni litt varsamt opp på bakepapiret om det sit fast.
- Smør syltetøyet jamt utover kaka. Rull henne fast saman. Legg henne med skøyten ned og la henne kjøle seg godt før du deler henne.
- Ta kaka med heim :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar