fredag 25. september 2015

5. økt: Seibiff med lauk

Nam! Dette blir godt!

Seibiff med lauk

1 stor eller 2 små lauk i skiver
2 ss flytande margarin (eller kaldpressa rapsolje)
½ dl vatn
1 ½ ss mjøl (kveitemjøl eller rismjøl)
1 ts salt
½ krm peppar
300 g seifilet i serveringsstykke

1.       Reins og del opp løken
2.       Brun løken i halvparten av feittet i ein kjele. Hell i vatnet og kok opp. Denne løksjyen serverer du som saus.
3.       Bland mjøl, salt og peppar på ein tallerken
4.       Fjern bein frå fisken, og del han i høvelege stykke, vend den i mjølblandinga.
5.       Varm resten av feittet i ei steikepanne, vent til skummet har lagt seg og legg i fiskestykka med den glatte sida ned.
Steik fisken på middels varme til den er gylden på begge sider og ettersteik på svak varme til den er gjennomsteikt.



Vi surrar lauken


Firkantfisk kan vere ganske flott :)

Salt og mjøl blanding

Nesten som lim

Jødekaker

½ liter sukker
½ liter surmjølk
125 g margarin
7 dl kveitemjøl
1 ½ ts hjortesalt

1.       Mål opp ½ liter sukker og ½ liter kulturmjølk, og rør dette saman i ein bakebolle
2.       Smelt 125 g margarin varsamt, så det blir gult, og la det stå litt å bli lunka
3.       Mål opp 7 dl kveitemjøl, bland 1 ½ ts hjortesalt inn i mjølet.
4.       Bland mjøl, hjortesalt, sukker og kulturmjølk godt saman. Rør inn den smelta margarinen.
5.       Skru omnen på 180 grader. La deiga kvile medan varmen går opp. Legg bakepapir på steikebrett.
6.       Sett kakene på steikebrett med to skeier. Det er plass til 20 kaker på eit brett.
7.       Steik kakene til dei er gylne (7min?)
8.     Kjøl av kakene på rist, og hugs å vaske opp!
Gulrrot og eplesalat

Riv på rivjernet

Gulrot og eplesalat

2 gulrøtter
1 eple
1 ss sitronsaft
1 ts sukker 

1.     Reins og riv gulrota
2.     Skrell og riv eplet. NB: Ikkje la det ligge for lenge, då blir det brunt!
3.     Bland alt saman! Dekk med plastfolie og la det stå i kjøleskapet til vi skal ete :)    

Pizzasnurrar 



Det er praktisk å steike dei i muffinsformer




Pizzasnurrar

Deig
Fyll(nok til 2 deiger)
2 1/2 dl vann
1/2 pk gjær
1 ss olje
1/2 ts salt
1 1/2 dl sammalt kveite, grov
Ca. 6 dl kveitemjøl, obs: Du må mate deiga varsamt, kanskje treng du berre 4 dl.
Pizzadeig
400 g kjøttdeig
4 ss olje
2 stk hakket løk
1 boks hakka hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 ts salt
1 ts pepper
Ca. 1 dl vann
2 ts tørket basilikum
3 dl reven kvitost
Pizzafyll
ü  Lag pizzadeig. Varm opp vatn til 37ºC (fingervarmt) i ei gryte. Smuldre gjæra i en bakebolle og tilsett oppvarma vatn. Rør ut gjæra og tilsett olje og salt.
ü  Rør inn sammalt mjøl. Tilsett halvparten av det sikta kveitemjølet og elt deigen. Tilsett deretter halvparten av mjølet som er igjen osv. Elt deigen til den er passe fast og slepp bakebolle og reiskap.
ü  Dekk bakebollen med plast eller en arbeidstallerken, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 30 minutt, på et lunt sted.
ü  Hakk opp løk, kvitløk og hermetiske tomatar. Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme. Tilsett løk, tomatar, tomatpuré, salt, peppar og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutt til den blir ekstra tykk. Dryss over basilikum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar